Payday Loans Payday Loans

Trivia Questions about France

1. What happened on the coast of Normandy on June 1944?

Answer: D-Day took place.

2. Why is Bayeux famous?

Answer: It is now the location for one of the Commonwealth War Graves Cemeteries. It is where the soldiers from D-Day were buried. 2 million visitors come there every year.

3. What is buried under the Arc de Triomphe?

Answer: An unknown soldier.

4. Where is the “Palace by the Sea”

Answer: At the town of Nice.

5. What town is known for producing 70 million gallons of wine each year?

Answer: The town of Bordeaux.

6. What town has a language older than French and is known as the “little Rome of the Gauls”?

Answer: The town of Arles.

7. How many tons of iron was the Eiffel tower made of?

Answer: 7,000 tons of iron.

8. What was the name of the designer/creator of the Eiffel Tower?

Answer: Alexandre Gustav Eiffel.

9. What is the town of Marseilles considered to be?

Answer: The greatest port in the Mediterranean.

10. What city in France is the city of lights and love?

Answer: Paris, France.


Comments are closed